zaterdag 6 juni 2015

Yummy for my tummy

Moestuinoogst van de dag:
radijsjes en rucola.

Dat eerste lust ik eigenlijk niet erg,
te scherp op de tong.
Maar aangezien de jongste zoon van oma & opa
een leuk boekje had gekregen
met zaadjes bij,
moesten die toch de moestuin in natuurlijk.



dankjewel tuinmannetje!



Rucola kan me veel meer bekoren,
al is het in boeketvorm een beetje sober:
dankjewel tuinman!

Bij een veggie pasta (courtesy of Colruyt-recepten) 
smaakte dat lekker pittig door:


Ingrediënten voor 4pp:
2 à 3 courgettes
1 limoen of 1/2 citroen
1 rood pepertje
verse kruiden
2 teentjes knoflook
200g haloumi
6 eetlepel (Griekse) yoghurt of zure room
400g pasta naar keuze
olijfolie
p&z
rucola
balsamico-azijn

Voorbereiding (10 min):
- snij de haloumi in plakjes
- snij de ongeschilde courgette in reepjes
- pers de limoen/citroen & meng met de yoghurt of zure room,
kruid met snufje zout en zwarte peper
- pers of snipper de knoflook fijn
- verwijder de pitjes uit het pepertje & hak fijn
- rits de blaadjes van de verse kruiden 
(= tijm, oregano, rozemarijn, basilicum,... use what you have/like)

Bereiding (20 min):
1) verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de courgette, knoflook & pepertje toe
2) kruid met peper & zout en laat 15 minuten stoven met het deksel op de pot
3) voeg op het eind de verse kruiden toe
4) kook intussen de pasta al dente in lichtgezouten water
5) grill de haloumi in een antikleefpan zonder vetstof
6) giet de pasta af, schep de courgettes & het yoghurtmengsel erdoor
7) serveer met rucola, verse basilicum & de gegrilde haloumi 
en een streepje balsamicocrème of -azijn voor kleur en fijn extra smaakje

PS Haloumi smaakt erg zout, dus wees niet te scheutig met het zout in de rest van de bereiding.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik ben superbenieuwd naar je reactie, vraag, bedenking!